Која е класификацијата на машината за инјектирање?

Бидејќи постојат многу структури и видови производи за инјектирање, постојат многу видови машини за инјектирање кои се користат за формирање на производи за инјектирање.Машините за вбризгување се класифицираат на следниве начини:

1. Според методите за пластифицирање и инјектирање на суровините, машината за калапи за вбризгување може да се подели на три вида: (1) тип на клип, (2) тип на клипна завртка и (3) тип на вбризгување на клипот за пластифицирање со завртки.

2. Според различната форма и структура на машината за вбризгување, може да се подели на: (1) машина за вертикално вбризгување, (2) хоризонтална машина за вбризгување, (3) машина за инјектирање со агол, (4) машина за инјектирање со повеќе режими, (5) комбинирана машина за инјектирање.

3. Според големината на капацитетот за обработка, машините за инјектирање можат да се класифицираат на: (1) ултра мали машини за вбризгување, (2) мали машини за вбризгување, (3) машини за средно вбризгување, (4) машини за големи вбризгување (5) машина за супер големи машини за инјектирање.

4. Според намената на машината за вбризгување, може да се подели на: (1) машина за вбризгување за општа намена, (2) машина за вбризгување тип на издувни гасови, (3) прецизна машина за вбризгување со голема брзина, (4) машина за вбризгување на пластични чевли , (5) Машина за вбризгување со еден режим со три глави за вбризгување, (6) машина за вбризгување со два режима со двојна глава за вбризгување.

Контактирајте не за да дознаете повеќе: фабрика за пумпи за лопатки.


Време на објавување: Декември-30-2021 година